Svenske kjøttboller

Kjøttfarse

500 g kjøttdeig

1 1/2 ts salt

1 1/2 krm pepper

2 ss potetmel

3-4 dl melk eller vann

1 egg (kan sløyfes)

1 ss reven løk

2-3 ss margarin eller smør til steking

Saus

3 dl sjy

1/2 – 1 kjøttbuljongterning

2 ss hvetemel

1 dl melk eller vann

1/2 – 1 ts soyasaus

2-3 ss fløte

Lag kjøttfarsen: Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og potetmel og rør så det blandes godt inn i deigen. Spe med væsken litt etter litt. Rør eventuelt inn egget til slutt sammen med løken.

Form farsen med hendene til store eller små, jevne boller. Skyll hendene i vann av og til. Legg bollene på en spekefjøl som er skylt med vann.

Brun fettet i en stekepanne. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange av gangen. Rist på pannen slik at bollene blir brune over det hele. Reduser siden varmen og la dem ettersteke uten lokk og speing 3-5 minutter, lengst tid for store kjøttboller.

Sausen: Kok ut stekepannen med varmt vann. Hell sjyen i gryten, tilsett smuldret buljongterning. Rør ut melet med melk eller vann. Hell jevningen i under omrøring. La sausen koke i 3-4 minutter. Smak til med soya og fløte.

Legg eventuelt kjøttbollene i sausen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s