Boller med gjær og bakepulver

100 g smør
3 1/2 dl melk
1 pk (50 g) gjær
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
½ ts bakepulver
ca. 600 g hvetemel

Smøret smeltes i en liten kjele. Når smøret har smeltet helles melken i smøret og det hele varmes til ca 37 grader.  Gjæren røres ut i den lunkne blandingen. Bland alt det tørre i en bakebolle og hell oppi den lunkne væsken. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller mikser med eltekrok for å elte det sammen til en lett og smidig deig. Deigen settes til heving på et lunt sted under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. Etter heving tømmes deigen på bakebordet, eltes lett og deles i passe store bolleemner (ca 16 stk.) Bollen trilles ut og settes på godt smurt bakeplate (eller bakepapir),’

Sett bollene til heving på lunt sted under plast 20 – 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg før steking.
Avkjøl bollene på rist. Skal de fylles med vispet krem må de være avkjølte. Skjær toppen av bollene og sprøyt eller legg på vispet krem, kanskje også litt syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s