Ostekake med mandarin

Form: rund form 26 cm 

Bunn:
240 g sweetmeal kjeks
90 g smør
90 g sukker

Kjeksen smules og smøret smeltes. Kjeks, smør og sukker blandes og trykkes godt ut i kakeformen.

Fyll:
1 pk appelsingelé
2 bokser hermetiske mandariner
1/2 l fløte
2 pk ananas/mandarinost fra Tine

2,5 dl mandarinsaft fra hermetikkboksen kokes opp og gelépulveret røres ut i dette. Gelé’en avkjøles (skal ikke stivne). Pisk krem m/litt sukker. Mandarinbåtene hakkes og has i kremen. Osten piskes i geléen. Geléblanding og krem blandes. Fyllet helles over kjeksblandingen i kakeformen. Hele formen settes kaldt – f.eks. i kjøleskapet.

Pyntes med f.eks. oppskårne kiwiskiver.

Denne oppskriften har jeg fått av søsteren min. Det blir mye klin og søl mens man står der og blander kremer og geléer, men du verden så godt. Dessverre lager jeg den ikke for ofte, da man lett kan hive i seg litt for mye kake når man først er i gang med å spise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s