Prinsessekake

Deig:
1/2 l hvetemel
1/2 ts salt
50 g smør
1/2 dl sukker
1/4 ts kardemomme
1 1/2 dl melk
25 g gjær

Fyll:
1 pose vaniljesaus til koking
2 1/2 dl melk

Bland alt det tørre. Smuldre smøret i melet. Varm opp melken til 37 grader og rør ut gjæren. Ha det våte i det tørre. Slå deigen godt og sett den til heving. Lag fyllet og smør kakeformen. Del deigen i to. Første halvpart kjevles og has i rund kakeform. Ha fyllet utover deigen. Andre halvpart kjevles til et rektangel. Strø på sukker og kanel. Rull sammen rektangelet. Del det i biter og brett bitene utover til roser.

Stekes på ca. 200 grader.

Dette har vært en av mine «spesialer» siden ungdomsskolens skolekjøkken. Sikkert fordi mamma syntes den var kjedelig å bake. Dum som jeg er har jeg bakt den siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s