Parademousse

12-15 personer 

Ca. 1 1/2 kg lakse- eller ørretfilet
5 dl vann
1 fiskebuljongterning
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
saften av 1 sitron
2 ts sitronpepper
1 pk lys buljonggelé
3 ss finhakket gressløk
3 ss chilisaus

Kok laksen i vann tilsatt buljong og avkjøl den i kraften. Rens den fri for alle ben. Mål opp kraften. Kok opp 4 dl fiskekraft, løs opp buljonggeléen i kraften og sett den til avkjøling. Mos fisken i en stor bolle og bland den med rømme, sitronsaft, pepper, gressløk og chilisaus. Stivpisk fløten og vend den inn i massen. Tilsett avkjølt buljonggelé og bland godt. Smak godt til, det skal smake friskt! Hell blandingen i en stor springform, 26 cm i diameter, eller i en bolle. Sett den kaldt til den skal serveres. Pynt moussen med dill og gjerne noen røkelaksroser.

Denne moussen egner seg godt som forrett. Den er holdbar i kjøleskapet i ca 1 uke. Moussen egner seg ikke til dypfrysing.

Denne lagde og serverte jeg til mitt eget bryllup. Den var knallgod, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på den. Men jeg har aldri laget den igjen. Muligens fordi det er så veldig mye mat, slik at det kreves en skikkelig flokk med gjester.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s