Krydrede Kjøttboller

600 g kjøttdeig
2 egg
2 ss hvetemel
1/2 dl melk
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk

Krydder:
1 ts salt
1 ts malt pepper
1/2 ts cumin (spisskummen)
1/2 ts basilikum
1 ts oregano
2 ts rosmarin

Bland alt bortsett fra melet og melken i en bolle (bruk fingrene). Spe så med vekselvis mel og melk til du har spedd ut deigen litt. Trill små boller på størrelse med golf-baller. Stek bollene i olivenolje på medium varme til de er gjennomstekt (ca. 10-15min).

Krydre med salt, pepper.

Dette blir ca. 30 boller som evt. kan fryses og serveres kalde senere.

Saus:
1 boks hakkede tomater
1 løk
1 ss olje
1 ss buljongpulver
1/2 rød chili finhakkes
1 ts oregano
1/2 ts Basilikum

Alt has i en gryte og varmes opp.

Disse kjøttbollene kan du også bruke som hovedrett, server da ris og brød til.

Link: http://www.lysesider.no/matogdrikke/kjottboller.htm

Disse laget jeg første gang til 40-årsdagen min med stort hell. Jeg har også laget dem et par ganger senere, men det er mest de voksne som setter pris på denne typen snadder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s