Kake med kokos og marengs

 Form: Rund form – 26 cm

Kakebunn:
200 g smør
200 g sukker
5 eggeplommer
5 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver

Smør og sukker røres hvitt i foodprocessor (bruk kniven). Én og én eggeplomme has i. Mel og bakepulver blandes i. Ikke rør for lenge. Deigen trykkes ut i en godt smurt form.

Kokosmarengs:
5 eggehviter
2 dl sukker
4 dl kokosmasse

Pisk eggehvitene stive. Sukker has i litt etter litt. Til slutt blandes kokosmassen forsiktig inn i massen. Kokosmarengsen smøres på kakebunnen.

Stekes på nederste rille på 175 grader, ca 35 – 40 minutter.

Denne bakte jeg sammen med mannen i dag. Han må ha med kake på jobben. Men oppskriften vi fant på nettet var kun for 22 cm form, så vi utvidet den litt. En kjekk regneøvelse for en mann som ikke har bakt siden skolekjøkkenet på ungdomsskolen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s