Gulrotkake i langpanne

Form: langpanne

Ingredienser:

6 3/4 dl Sukker
7 1/2 dl Hvetemel
6 ts Bakepulver
1 1/2 ts Salt
6 ts Kanel
3 dl Soyaolje
6 lett vispede egg
2 bokser hakkede Valnøttkjerner
10 1/2 dl Finrevet gulrot

Alle ingrediensene blandes i bakebollen. Helles i godt smurt og strødd langpanne og stekes på 180-200 grader i 30-40 minutter.

Glasur:
450 g melis
120 g smeltet smør
200 g Philadelfia ost
1 1/2 ts vaniljesukker

Alt blandes i en kjele og varmes opp. Når kaken er avkjølt brer man den lunkne glasuren over og pynter med ev. hakkede nøtter / hakket sjokolade eller strøkakepynt.

Alternativ glasur:

200 g kremost med ananassmak
100 g smør
2
ts vaniljesukker
250 g melis

Rør sammen kremost, mykt smør, vaniljesukker og melis til en luftig krem som smøres på kaken.

Denne kaken er en av mine spesialiteter. Vi smakte den første gang på vårt aller første foreldremøte i barnehagen da eldstemann kun var 1 år, og vi var engasjerte og spente. Vi hadde barnevakt for å kunne gå på det møtet husker jeg. Jeg har bakt den veldig mange ganger og gitt bort oppskriften til veldig mange.

2 comments

  1. Det står fortsatt 3/4 dl sukker – men skal det ikke være 6 og 3/4 dl sukker da? Du må ikke forvirre en stakkar nordlenning.

    Kaka er forresten superdupergod.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s