Foccacia

50 g gjær
1 ts salt
6 dl vann
3 ss olivenolje
1 kg fint mel (hvetemel eller durumhvete)
grovt salt
friske urter
olivenolje

Smuldre gjær i en bolle og rør det ut i litt lunkent vann. Tilsett salt, resten av vannet og olivenolje. Tilsett og det meste av melet og arbeid deigen godt. Dekk med plast og sett til heving i ca 20-30 minutter Del deigen i små biter, som formes til små brød som trykkes flate på bakepapir. Dekk til og sett til heving igjen. Pensle de hevede brødene med olje og strø på urter, grovt salt, rosmarin osv

Stekes midt i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg til frysing.

Link: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift17050.asp

Skikkelig snadder. Jeg pleier å skjære de ferdige brødene i tykke strimler og servere dem varme til gjestene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s